New Relic

  • Client: New Relic
  • Location: Golden lane, Dublin 8
  • Duration: 14 weeks
  • Area: 20,000 sq. ft.

The Brief:

New Relic wanted to introduce a distinct culture for their new Dublin office. There was a move away from cellularisation of workstations into a new open office environment to which the Golden Lane structure enabled, but also providing sufficient meeting spaces and breakout spaces. Numerous visioning workshops were held with stakeholders to establish the design brief. Key features, branding, look-and-feel and the user experience were all considered. The ground floor would become the hub of the office with support services, the town-hall meeting space and the main canteen space.

Project Highlights:

  • Incorporation of New Relic core values throughout the fitout
  • Biophilic design features
  • Expression of the existing structural exposed ceiling
  • High level acoustic insulation & absorption to meet strict guidelines
  • Feature video wall

The Finished Product:

Immediately, upon entering the New Relic EMEA, the user feels a sense of calm. A serene environment has been achieved by use of a natural colour palette through the use of oak panelling and earthy fabric finishes. Subtle lighting and acoustic absorption help to soften the internal environment.

The clients role as a leader in technology was never ignored and connectivity is never far away, albeit discretely concealed through an intense level of detailing.

The finished product is a delightful and functional space.

Get in Touch